De Gids: overzicht van leeractiviteiten voor pleegouders

Nieuw vanaf deze zomer: de Gids. Met het overzicht van zoveel mogelijk leeractiviteiten in Nederland voor pleegouders. Zoals trainingen, cursussen, lezingen en webinars.

We zijn nu bezig om de leeractiviteiten, trainers en sprekers in kaart te brengen. Dat doen we samen met de scholingsmedewerkers, trainers en sprekers. Een flinke klus dus.

Belangstelling melden

Heb je als pleegouder interesse in bijvoorbeeld een training? Maar is deze in een andere regio of bij een andere aanbieder dan je eigen pleegzorgorganisatie? Dan kun je in de Gids aan ons je belangstelling melden.

Via belangstellingsregistratie willen we het leeraanbod zo toegankelijk mogelijk maken voor pleegouders. Zo kun je belangstelling melden voor een leeractiviteit:

  1. Je gaat naar de webpagina van de activiteit die je interessant vindt. Bijvoorbeeld een training, cursus of workshop.
  2. Je geeft als pleegouder je belangstelling door. Dit kan via een online formulier, op de pagina van de activiteit.
  3. Wij krijgen een melding van je belangstelling. Daarna kijken we met de organisator of aanbieder of we wat kunnen regelen. Bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je als pleegouder toch kan deelnemen. Of regelen dat een trainer/spreker een keer bij jou in de buurt de activiteit aanbiedt.

Via een vragenlijst onderzochten we hoe we de Gids het beste kunnen inrichten. Maar liefst 82 mensen gaven hun reactie: 56 pleegouders, 22 professionals en 4 andere betrokkenen vanuit de panels. Alle tips en suggesties nemen we zoveel mogelijk mee.

Lees meer over de Gids met leeractiviteiten >

Vanaf medio juli 2020

De Gids vind je naar verwachting eind juli op samenbouwenaanpleegzorg.nl. Natuurlijk houden we je op de hoogte, zodra het zover is. Bijvoorbeeld via onze handige nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in.


De bouw van platform pleegzorg.nl volgen?

Met onze handige (maandelijkse) mail-updates mis je niets. Schrijf je nu in!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.