Over ons

Vele handen maken licht werk. En een beter resultaat. Daarom bouwen we het platform pleegzorg.nl samen met pleegouders, professionals en inhoudsdeskundigen met verschillende expertises.

Initiatiefnemers

Het platform pleegzorg.nl is een initiatief van Jeugdzorg Nederland, de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen (NVP) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Pleegouders en professionals

Het platform pleegzorg.nl is een samenwerking van de sector. Pleegzorgorganisaties, pleegouderorganisaties en (kennis)partners dragen bij. Ook zijn er 2 actieve panels met pleegouders en professionals. Deze worden regelmatig benaderd om mee te denken over de bouw van het platform.

Team platform pleegzorg.nl

Iedereen in het team van platform pleegzorg.nl neemt eigen expertise en ervaring mee. Zo dragen we samen bij aan de invulling en inrichting van het nieuwe platform. En leggen we de basis voor duurzaam beheer als het platform online is.

Maak kennis met het team >

Check door deskundigen

Voor informatie op het nieuwe platform werken we nauw samen met referenten. Dit zijn inhouds- en ervaringsdeskundigen op allerlei pleegzorg gerelateerde onderwerpen. Zij maken informatie op het platform completer en betrouwbaar.

Lees meer over onze referenten >

Bouw je mee?

Pleegouders en professionals zijn belangrijk voor de ontwikkeling van het platform. Bouw je met ons mee? Meld je aan en doe mee met sessies, enquĂȘtes en andere gebruikerstesten van het platform.

Doe mee