Referenten

De bibliotheek van het platform is een actuele en betrouwbare informatiebron over pleegzorg. Alle artikelen in de bibliotheek zijn gecheckt door deskundigen: onze referenten.

Wat is een referent?

Referenten hebben aantoonbare expertise of ervaring binnen een bepaald onderwerp. Zij maken de informatie in de bibliotheek completer en betrouwbaar.

Referenten werken bijvoorbeeld als gedragsdeskundige, onderzoeker of jurist en hebben veel ervaring met pleegzorg. Ook pleegouders kunnen als ervaringsdeskundige referent zijn. Bij artikelen over ieder onderwerp wordt er meegekeken door meerdere referenten.

Taak van referenten

  • Controleren en verbeteren
    De redactie stelt de artikelen in de bibliotheek samen. Referenten controleren deze artikelen op feitelijke onjuistheden. En verbeteren de inhoud waar nodig.
  • Aanvullen en verwijzen
    Inhoud kan onjuist zijn of ontbreken. Referenten geven dit aan en wijzen op zinvolle aanvullingen. Zo maken we de bibliotheek samen completer.

Referenten schrijven zelf geen artikelen voor de bibliotheek. Die taak ligt bij de redactie.

Bekijk de taakomschrijving voor een referent (pdf) >

Zichtbaarheid

Referenten dragen vrijwillig bij aan het nieuwe platform. Ze worden altijd vermeld bij de artikelen die ze gecontroleerd hebben. Zo ziet iedereen wie er heeft bijgedragen aan betrouwbare informatie in de bibliotheek.

Lees meer over de bibliotheek >

Referent worden?

Ook bijdragen aan betrouwbare informatie op het nieuwe platform? We staan altijd open voor nieuwe referenten.

Neem contact op