Pleegzorg.nl: altijd wat te leren (ook voor ons)

Op 25 maart 2021 gaat het nieuwe pleegzorg.nl live. Je vindt er dan een bibliotheek met betrouwbare informatie. Een community speciaal voor pleegouders. En de Gids: een groeiend aanbod van trainingen, cursussen en meer. Voor pleegouders, van trainers en sprekers met ieder hun eigen expertise.

Bouwen aan de Gids

De Gids is al beschikbaar. Met tientallen activiteiten van verschillende trainers en sprekers. In de tussentijd zijn we druk bezig met de bouw van de Gids op het nieuwe pleegzorg.nl.

Dat begint met een schets: een idee van wat je met de Gids kunt, welke informatie je waar zet en waar je op kunt klikken. Door dit met elkaar te bespreken en verder te onderzoeken, weten we steeds beter hoe de Gids eruit moet komen te zien.

Screenshot van het interactie-ontwerp van de Gids op pleegzorg.nl Dit is een kaal ontwerp met overzicht van wat waar op de pagina komt en waar je op kunt klikken.
Screenshot van het interactie-ontwerp (startpagina van de Gids), gemaakt door onze partner Hoppinger. Dit ontwerp helpt ons om te bepalen waar welke informatie moet. En waar je kunt klikken naar andere pagina’s op het platform.

Altijd wat te leren (ook voor ons)

‘Altijd wat te leren’ is niet alleen de gedachte en het doel van de Gids. Het is ook onze ervaring bij het samen bouwen aan pleegzorg.nl. Zo hebben we inmiddels met hulp van pleegouders en professionals verder gewerkt aan de bibliotheek en de community.

Vóór de uitbraak van het coronavirus hadden we hier ontmoetingen in co-creatie-sessies voor. De afgelopen maanden hebben we via videobellen tests uitgevoerd met verschillende pleegouders en een aantal professionals.

Eerder hebben we ook het visueel ontwerp met een aantal pleegouders getest.

Screenshot van het visueel ontwerp van het begin een artikel, in de bibliotheek op pleegzorg.nl. Op basis van de huisstijl en logo van het nieuwe pleegzorg.nl.
Screenshot van het visueel ontwerp (artikel in bibliotheek), gemaakt door onze partner Hoppinger. De stijl van het ontwerp hebben we getest bij verschillende pleegouders.
Screenshot van een overzichtspagina met gesprekken in de community, op pleegzorg.nl. Deze community is straks alleen toegankelijk voor pleegouders.
Screenshot van het visueel ontwerp (gesprek in community), gemaakt door onze partner Hoppinger. De stijl van het ontwerp hebben we getest bij verschillende pleegouders.

Inrichten bibliotheek en community

Naast de bouw van de Gids, zijn we druk bezig om de bibliotheek op pleegzorg.nl in te richten. En er wordt al hard gewerkt aan de inrichting van de community. Met aandacht voor interessante gespreksonderwerpen en prettige huisregels voor alle pleegouders.

Bouw je mee?

Pleegouders en professionals zijn belangrijk voor de ontwikkeling van het platform. Bouw je met ons mee? Meld je aan en doe mee met sessies, enquêtes en andere gebruikerstesten van het platform.

Doe mee