Visueel ontwerp testen met pleegouders

De bouw van het nieuwe platform pleegzorg.nl is van start gegaan. Het platform wordt gebouwd door Hoppinger. Een van de eerste dingen die Hoppinger heeft gedaan, is het uitwerken van een visueel ontwerp voor het nieuwe platform.

Samen aan de slag

In juli kwamen de teams van platform pleegzorg.nl en Hoppinger bij elkaar voor overleg. Samen gaan we aan de slag, zodat het platform:

  • inhoudelijk iets toevoegt, met voldoende en betrouwbare informatie;
  • fijn is om te gebruiken, omdat het er prettig en duidelijk uitziet;
  • goed werkt, omdat het platform technisch goed in elkaar zit.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

sfeerbeeld samenwerking in Rotterdam, ontmoeting tussen teams van platform pleegzorg.nl en Hoppinger
Teamdag in Rotterdam: samen bouwen aan platform pleegzorg.nl.

Kleuren voor het platform

In het najaar van 2019 is al een ‘merkidentiteit’ ontwikkeld voor platform pleegzorg.nl. Daarin liggen een aantal dingen vast, zoals het logo, kleuren en vormen. De kleuren die je hier op deze website ziet, zijn ook daarop gebaseerd. 

Het visuele ontwerp voor het nieuwe platform bouwt daarop verder. Het visueel ontwerp betekent: hoe een pagina van het nieuwe platform eruit komt te zien. Als team zijn we er heel enthousiast over, maar de grote vraag is natuurlijk: wat vinden pleegouders ervan?

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen. 

screenshot visueel ontwerp homepagina platform pleegzorg.nl
Eerste ontwerp: homepagina

screenshot visueel ontwerp artikelpagina platform pleegzorg.nl
Eerste ontwerp: artikel in de bibliotheek

Ontwerp getest

Daarom hebben we pleegouders gevraagd om mee te kijken. In de eerste week van augustus hebben pleegouders het visueel ontwerp getest. Zo leren we meer over:

  • hoe de pagina op je overkomt;
  • wat je van de kleuren, lettertypen en beelden vindt;
  • hoe duidelijk knoppen en woorden of titels zijn;
  • hoe duidelijk het is waar je op kunt klikken.

Betrokken pleegouders

Voor ons als team is het heel fijn om midden in de zomervakantie binnen een paar dagen te kunnen testen met betrokken pleegouders. We hebben heel bruikbare feedback gekregen. Sommige knoppen in het hoofdmenu waren bijvoorbeeld niet duidelijk voor de pleegouders.

Met dit soort feedback kan Hoppinger het ontwerp weer verder uitwerken. En kunnen we verbeteringen of nieuwe dingen testen.

Platform pleegzorg.nl

Het nieuwe platform vervangt de huidige website pleegzorg.nl in maart 2021. Platform pleegzorg.nl is een resultaat van het programma ‘Versterken van de kracht van pleegouders’.

Lees meer over wat er op het platform komt >
Lees meer over de reden van dit programma >
Bekijk de resultaten van het programma tot nu toe >

Bouw je mee?

Pleegouders en professionals zijn belangrijk voor de ontwikkeling van het platform. Bouw je met ons mee? Meld je aan en doe mee met sessies, enquêtes en andere gebruikerstesten van het platform.

Doe mee