Bibliotheek over pleegzorg

Van praktische en juridische informatie tot inzichten en tips voor meer balans in het pleeggezin. En actuele kennis over de opvoeding van pleegkinderen. Wat je ook zoekt: grote kans dat je het in de bibliotheek van het platform vindt.

Voordelen bibliotheek

  • De informatie is makkelijk doorzoekbaar.
    Alle artikelen over hetzelfde onderwerp staan handig bij elkaar. In de bibliotheek vind je ook veel nuttige links naar andere websites. Dat is handig voor pleegouders, pleegzorgbegeleiders én andere betrokkenen.
  • Artikelen zijn voor iedereen toegankelijk.
    Alle informatie in de bibliotheek is voor iedereen toegankelijk. Je hebt geen account nodig om artikelen te lezen. En er is ook niets verborgen achter een betaalmuur. Je kunt dus altijd een artikel doorsturen of iemand verwijzen naar de bibliotheek.
  • Alle inhoud is door deskundigen gecheckt.
    Het internet is een oneindige bron van informatie. Maar waar heb je wat aan? Om twijfel weg te nemen, is alle informatie in de bibliotheek gevalideerd. Dat betekent dat er per onderwerp meerdere deskundigen zijn die de inhoud gecheckt hebben.

Hoe is de bibliotheek geordend?

Pleegzorg is een onderwerp met veel kanten. Hoe orden je dit? En hoe deel je alles logisch in? Het onderwerp pleegzorg is verder onderzocht en uitgewerkt. Daardoor is er nu een goed overzicht van de thema’s en onderwerpen. Zodat je straks makkelijker de informatie vindt waarnaar je zoekt:

Bibliotheek

Onderwerp-overzicht

Het onderwerp ‘pleegzorg’ grondig uitgezocht.

Lijst met onderwerpen
Lees meer over het onderwerp-overzicht

Check op inhoud en ervaring

Alle informatie in de bibliotheek is gecontroleerd door inhouds- en ervaringsdeskundigen. Deze deskundigen noemen we ook wel referenten.

Lees meer over onze referenten >