Gids met leeraanbod voor pleegouders

Zoveel mogelijk leeractiviteiten voor pleegouders, verzameld op één plek. Met informatie over de activiteiten, trainers en sprekers. En de kans om belangstelling te melden voor een activiteit die vanuit een andere pleegzorgorganisatie of regio aangeboden wordt. Dat is de Gids, vanaf eind juli 2020.

Wat en wanneer?

De Gids voor pleegouders bevat trainingen, workshops, cursussen, lezingen en e-learning (zoals webinars). Deze zijn verzameld vanuit meerdere pleegzorgorganisaties en andere aanbieders in heel Nederland.

In het leeraanbod vind je snel wat je zoekt, zoals:

 • programma en leerdoelen
 • datum, tijd en locatie
 • welke (pleegzorg)organisatie de activiteit aanbiedt
 • meer details over de trainer of spreker
 • mogelijkheid tot aanmelden of belangstelling tonen

Voor wie is het?

De Gids met leeractiviteiten is bedoeld voor pleegouders. Daarnaast is het interessant voor trainers en sprekers. Bovendien is het overzicht handig voor pleegzorgbegeleiders.

 • Voor pleegouders
  Het leeraanbod voor pleegouders is verspreid over meerdere (pleegzorg)organisaties. Het platform pleegzorg.nl verzamelt dit met de Gids zoveel mogelijk op één plek. Wel zo overzichtelijk.
 • Voor trainers en sprekers
  Staat je activiteit in de Gids? Dan maakt dit je aanbod beter vindbaar voor pleegouders. Bij een activiteit sta je als trainer of spreker ook vermeld met een aparte profielpagina.
 • Voor pleegzorgbegeleiders
  Als pleegzorgbegeleider wil je pleegouders ondersteunen. De Gids helpt daarbij. Met een overzicht van het leeraanbod kun je pleegouders beter verwijzen naar een activiteit die aansluit bij wat ze nodig hebben.

Trainer of spreker?

Ben je benieuwd of je activiteit geschikt is voor de Gids? En wat de voorwaarden zijn? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Voor pleegouders

Wil je als pleegouder de Gids bekijken en gebruiken? Dat is heel eenvoudig:

 1. Doorzoek het aanbod
  Vind per activiteit waar en wanneer het is, en wat er voor nodig is om je aan te melden of je belangstelling te tonen. Je kunt gericht zoeken op bijvoorbeeld het type activiteit, locatie of onderwerp.
 2. Lees meer over de activiteit
  Bekijk of een activiteit interessant voor je is. Lees meer over het programma, leerdoelen, datum, tijd, locatie, en over de achtergrond van de trainer of spreker.
 3. Meld je aan of meld belangstelling
  Bij een activiteit zie je hoe je jezelf kunt aanmelden. Zie je iets wat je interessant lijkt? Maar wordt het aangeboden door een andere (pleegzorg)organisatie of buiten je regio? Meld dan bij ons dat je belangstelling hebt.

Belangstelling melden, en dan?

Heb je belangstelling voor een activiteit aan ons gemeld? Dan kijken we samen met de organisator of aanbieder wat we kunnen regelen. Bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je als pleegouder toch kan deelnemen. Of regelen dat een trainer/spreker een keer bij jou in de buurt de activiteit aanbiedt.

Bouw je mee?

Pleegouders en professionals zijn belangrijk voor de ontwikkeling van het platform. Bouw je met ons mee? Meld je aan en doe mee met sessies, enquêtes en andere gebruikerstesten van het platform.

Doe mee